Installation 2017-04-05T00:21:20+02:00

Vi på Energikompaniet har en helhetslösning för allt från bostadsrättsföreninger till privatpersoner. All kontakt sköts via oss och vi är med på hela resan, från första borrningen tills du kan slå på värmen via bergvärme och börjar spara pengar.

Kontakta oss idag och begär en offert.

Begär offert

Varför bergvärme?

Att investera i en bergvärmeanläggning innebär en stor ekonomisk besparing.
Den regelbundna ökningen av energipriser (oavsett om man använder olja, el eller fjärrvärme), får fler och fler att överväga alternativa energikällor. Bergvärme är ett alternativ där man kan spara upp till 70 % av tidigare förbrukning. En investering i bergvärme betalar sig självt i regel inom några få år. Generellt sett ökar besparingen med stigande energibehov.
Det sker ett samarbete världen runt för att få ner mängden koldioxidutsläpp.
I och med hårdare krav på minskning av koldioxidekvivalenter är bergvärme miljövänligt alternativ. En minskning på energiförbrukningen påverkar även koldioxidutsläppen.
När en bergvärmepump förbrukat 1 kW el har den utvunnit motsvarande 3-5 kW värme.
Bergvärme är stabilt. En bergvärmeanläggning levererar samma energimängd till samma kostnad årets alla dagar, oavsett utomhustemperatur. Fastigheten får därigenom en jämn och bra temperatur året om. På vintern ger bergvärme samma effekt oavsett hur kallt det är ute.

Räkneexempel

Räkneexempel Brf. Aklejan i Norrköping